Velig investeren via Eyevestor - sharefunding®

Aflossen of herinvesteren?

Geef ondernemers een vliegende start door ze niet op te zadelen met een lening en aflossingsverplichtingen.

Diversiteit

Bij Eyevestor zijn alle vormen van equity mogelijk, aandelen, zolang de belangen maar gelijkgesteld zijn. Dus lees goed welke vorm wordt aangeboden in de Eyeventure.

Betrokken

Op Eyevestor onderhoud je contact met het bedrijf. In de community van het bedrijf kan je met elkaar communiceren en alle berichten en documentatie terugvinden. Zodat jullie menselijk verbonden kunnen zijn.

Bulletin Board

Bij investeren hoort ook dat je moet kunnen verkopen of meer kan kopen. Daarom heeft elke eyeventure haar eigen Bulletin Board (prikbord) om die mogelijkheden te bieden.

Hoe werkt het?

Selecteer Bekijk onze eyeventures. Bezoek ze en vind alles wat je wilt weten over de onderneming, het team, de plannen. Alles om een gewogen beslissing tot investeren te kunnen nemen.
Investeer Een bedrijf gevonden waar je in gelooft? In een minuut ben je geïnvesteerd, heb je een rekening in de eyeventure en krijg je je eyecons geleverd.
Beheer je Portfolio Op je dashboard beheer je je portfolio van rekeningen met je posities in de eyeventures waar je in geïnvesteerd bent.
Blijft betrokken en verbonden Blijf betrokken bij je investeringen via de eyeventure's marktplaats en community. Geef feedback, stem, koop, verkoop en kom in contact met elkaar.

Veelgestelde vragen

Wat is sharefunding®?

Sharefunding is niet zomaar financieren met aandelen; het is een unieke benadering waarbij gelijke belangen en langdurige relaties centraal staan.


Als geregistreerde merknaam van Eyevestor, gaat Sharefunding® verder dan simpelweg aandelen financieren. Hier kan je verschillende soorten aandeelhouders definiëren, zoals klanten, partners, collega's en investeerders, elk met hun eigen unieke betrokkenheid.


Met Sharefunding® krijg je niet alleen toegang tot investeringsmogelijkheden, maar ook tot diverse transactietypes die de volledige levenscyclus van aandelenkapitaal omvatten.


Denk aan een prikbord dat fungeert als marktplaats voor het verhandelen van aandelen, samen met meer dan een dozijn transactietypes voor overdrachten, verkopen en terugkopen.

Het platform biedt zelfs een communitymodule met functies zoals posts, polls, votes en een eigen bibliotheek voor documenten. Alles wat je nodig hebt om een gezonde, langdurige eigenaarschapsrelatie op te bouwen, vind je bij Sharefunding®.

Wat is Eyevestor?

Eyevestor is het sharefunding platform wat elke organisatie mogelijkheden geeft om meer te doen met haar eigen vermogen, haar aandelenkapitaal. Dat begint bij het digitaliseren van het aandelenkapitaal en de aandeelhouders. Hiermee wordt de administratie eenvoudiger en gecentraliseerd, kan financiering opgehaald worden, een werknemersparticipatie eenvoudig gerealiseerd worden.


Daarnaast heb je ook toegang tot een community gedeelte waarmee je het contact met je aandeelhouders kunt onderhouden, individueel en gezamenlijk. Eyevestor biedt hiermee een dynamische levenscyclus oplossing in een compleet ecosysteem.


Wij staan voor iedere onderneming die groeikapitaal wil ophalen, zijn werknemersparticipatie wil starten, nieuwe aandelen wilt uitgeven of een secundaire markt wil creëren voor zijn aandeelhouders.


Wij staan voor iedere investeerder die aandelen wil kopen in een onderneming waar hij in gelooft, daarom zijn wij Eyevestor gestart. Om het investeren, kopen en verkopen van aandelen laagdrempeliger te maken.


Wij staan voor toegankelijkheid en liquiditeit voor iedereen. We staan voor vrijheid en waarde. We staan voor een aandeel in elkaar. Dare to share.

Hoe begin ik met investeren op Eyevestor?

Je kunt via 'Login' (rechtsboven van deze webpagina) inloggen en een gebruikersaccount aanmaken (als je die nog niet hebt). Investeren kan je al wanneer je e-mail adres is geverifieerd, verkopen doe je wanneer je begunstigde volledig is geverifieerd.


Deze pagina laat stap-voor-stap zien hoe je een gebruikersaccount op Eyevestor aanmaakt en de verificatie doorloopt.

Wat is de Eyevestor visie?

Onze visie is om bedrijven meer mogelijkheden te geven om met en vanuit eigen vermogen te opereren.


Het gros van de mensen zijn klanten, werknemers van het MKB. Toch kan het MKB niet veel met zijn mooiste product: het aandeel. Door te delen vermenigvuldig je en zo krijg je een aandeelmaatschappij. Wij willen de wereldwijde aandelenmarkt van eigen vermogen openbreken, één van de meest inefficiënte en geheimzinnigste industrieën die er wereldwijd zijn.


We willen dat men weer investeert vanwege betrokkenheid en interesse, op een laagdrempelige manier. Dat men investeert in elkaar, lokaal en globaal. Onze visie – Durf te delen! Door te delen word je reikwijdte vergroot. Eyevestor maakt dit mogelijk.

Wat is ons product?

De kern van het platform is zeer eenvoudig. Het geeft ondernemers nieuwe mogelijkheden om aandelen te verkopen in ruil voor werk en/of kapitaal. Met onze platformdiensten kan je een community te creëren voor je aandeelhouders en ze ambassadeurs te maken van je organisatie.


Het slimme zit hem in dat ondernemers zelf de voorwaarden kiezen waarop zij hun aandelen verkopen en hoe actief ze willen dat investeerders kunnen zijn.


Een klein familiebedrijf kan Eyevestor gebruiken om een private verkoop van een deel van het bedrijf eenvoudig te doen, zodat de verkoop veilig, legaal en transparant verloopt.


Via Eyevestor kan iedere betrokkene vanaf elke gewenste locatie deelnemen en input geven. Vervolgens bieden we ook een onderhandse primaire en secundaire markt, waar investeerders aandelen van elkaar kunnen aan- en verkopen, wederom volgens de opgestelde voorwaarden.

Hoeveel kan ik investeren?

Je kan zoveel investeren als toegestaan is door de eyeventure. Zij kunnen stellen wat zowel minimale en maximale investeringen zijn. Deze kunnen ook verschillen per Member type, zoals ingesteld in de Eyeventure.

Wat moet ik weten voordat ik ga investeren?

Om te beginnen moet je je eigen financiële situatie weten! Verder moet je bestuderen of de eyeventure je voldoende informatie geeft om een gedegen en gewogen beslissing kan nemen of het een goede investering is om in de eyeventure te participeren.

Wat gebeurt er met mijn geld zodra ik geïnvesteerd heb in een eyeventure?

Het geld wordt altijd uitgewisseld tussen koper en verkoper. Iedereen betaalt aan Stichting Derdengelden Eyevestor. Daar komt al het geld binnen en in dezelfde transactie wordt de verkoper betaald en krijgt de koper de Eyecons gecrediteerd. Transactiekosten worden betaald zoals deze door de Eyeventure zijn ingesteld. Onervaren beleggers, zoals gekomen uit de test, hebben vier kalenderdagen bedenktijd na een investering.


Er zijn 3 opties voor 3 transactie types - 1. Koper betaalt, 2. Verkoper betaalt, 3. Beiden delen de kosten 50/50. De drie transactie types zijn ECO, Marketplace en Direct Sale. Default opzet is: Verkoper betaalt. De opzet in elke Eyeventure is te vinden in de Legal Tab.

Hoe zit het met de naleving van de regelgeving?

Wij vinden het van groot belang om een volledig legaal platform te bieden. Eyevestor is gemachtigd om crowdfundingdiensten aan te bieden onder de ECSP-regelgeving en is geregistreerd bij de AFM onder nummer 32000017.

Hoe wordt ik op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de Eyeventures waar ik geïnvesteerd in ben?

Dat gebeurt vanuit het Community gedeelte van elke eyeventure. Bij nieuwe posts krijg je een email. Van reacties op die post krijg je geen email. Er zijn ook geautomatiseerde posts vanuit het systeem bij bepaalde acties. Hier krijg je ook e-mails van. Bij transactieflow zijn er ook e-mails die je krijgt. De bilaterale relatie dient vooral onderhouden te worden tussen de eyeventure en de eyeconholder. De Eyevestor filosofie is dat eigenaarschap de ultieme vorm van ambassadeurschap kan zijn als je elkaar betrekt en die betrokkenheid weet om te zetten naar verwantschap. Het goed op de hoogte houden van je mede-eigenaren is daar een belangrijk onderdeel van.

Kan mijn privacy gevoelige informatie aan derden worden verstrekt?

Zonder schriftelijke toestemming van de eyevestor en/of investeerder zullen er geen privacy gevoelige informatie worden gedeeld met derden. Meer informatie over het beheren van je gegevens staat in onze privacy policy.

Heb ik als investeerder op Eyevestor ook verplichtingen?

Als Eyevestor gebruiker, en mede-eigenaar in eyeventures, zijn er zowel voorwaardelijke als statutaire verplichtingen om je te identificeren. Daarbij moeten je Naam-, Adres-, Woonplaats-gegevens bekend zijn bij het bestuur in het register van mede-eigenaren. Zorg er dus ook voor dat je deze up-to-date houdt in je profiel. Dit is volgens de wet zo bepaald en staat vernoemd in desbetreffende statutaire voorwaarden van de eyeventures.

Nog extra hulp?

In onze knowledge base vind je allerlei meer FAQ en artikelen. Kom gratis naar onze open avonden waar wij je informeren over hoe investeren werkt, waar je op moet letten, en welke vormen van sharefunding eyevestor biedt.