OpenAI

ChatGPT schrijft haar eigen definitie van sharefunding

Microsoft Teams image 14 OpgenAI

Er zijn van die momenten dat je nog weet wanneer je wat voor het eerste gebruikte. Bij mij was dat zo voor Google. Altijd zat je te klooien op verschillende search engines, totdat een collega in London zie maar ken je dan Google nog niet?

De afgelopen weken is de nieuwe Google haar tractie aan het krijgen met OpenAi's chatbot - ChatGPT. Daarvoor was er al Dall-E die met woorden je een keuze van vier verschillende artistieke impressies levert. In onze laatste Herfsteditie van Eyeopeners gebruikte we al een Dall-E kunstwerk.

Herfsteditie Eyeopeners


Collega Koen is er altijd als eerste bij en nam OpenAI proef op de som bij ChatGPT door de volgende vraag te stellen: leg kort uit wat 'sharefunding' betekent?

Het antwoord:

Sharefunding is een manier van financiering waarbij mensen geld investeren in een bedrijf of project in ruil voor een aandeel in het bedrijf. Dit is een soort crowdfunding, maar in plaats van beloningen of producten te krijgen, krijgen investeerders een eigendomsbelang in het bedrijf. Zo kunnen bedrijven groeien en ontwikkelen met behulp van investeringen van het publiek. Het is een manier voor bedrijven om geld te verkrijgen zonder leningen of financiële instellingen te hoeven betrekken

Als pioniers en copyright eigenaren van sharefunding® zijn we daar best trots op

Microsoft Teams image 14 ChatGPTs OpenAI sharefunding